Beautiful Globe

12 timmar Stockholm-Venedig

Publicerad 2015-04-29 23:02:47 i Venedig 2015,

Ja, rubriken är sann. Nästintill precis 12 timmar tog det dörr till dörr för oss. Taxin kom vid 9.15 imorse och vid 21.15 kom vi till hotellet. Det har minst sagt varit en lång dag.
 
Det började superbra, allt var så lugnt fram tills att vi insåg att de fortfarande inte hade börjat boarda planet när det var 20 minuter till avgång. Mycket riktigt fick vi några minuter senare reda på att det var något som behövde lagas och att de skulle kunna ta uppåt 30 minuter, vår connection i München skulle avgå en timme och tio minuter efter landning. En reservdel hittades och 40 minuter efter planerad avgång flög vi iväg. Majoriteten av passagerarna hade connections att hinna med så när vi väl landade var det planerat exakt hur allt skulle gå till för att så många som möjligt skulle hinna. En stor eloge till Lufthansa för detta. Det var så oerhört smidigt. Vi klev av planet, blev visade till en liten minibus som sedan tog oss rakavägen (bokstavligt) till vårt nästa flyg. Inom loppet av 20 minuter från att planet landade satt vi fastspända på våra platser på nästa flyg. Har aldrig varit med om något så smidigt! Helt underbart!
 
Dock blev allt lite mer jobbigt när vi kom hit till Venedig och vi var här men vårt bagage var kvar i Tyskland, något vi i princip redan hade räknat med men hoppats gjorde man. Första tanken var att detta inte var så jobbigt men när vi fick reda på att vi skulle få bagaget först under morgondagen vid lunch tid blev det lite småjobbigt och efter mycket om och men, väldigt lite hjälp och service från flygplatsen, bestämde vi oss för att bara stanna kvar och invänta nästa flyg som skulle komma om 2 och en halv timme med vårat bagage. Och där satt vi. På ett trångt kafé på hårda plaststolar i ankomsthallen och väntade på att vi kunde få gå och be att få hämta våra väskor. 
 
Och så var vi äntligen på väg från flygplatsen och skulle ta en båt ut till Lido där vi bor. Inte nog med att det är en ganska bra sträcka och att det inte är så mycket rakt fram som gället, så lyckades vi hamna på den långsammaste båten i hela Venedig. Så efter mycket om och men landade vi i hotellets lobby vid kvart över nio. Suck. 

Om

Min profilbild

Isabelle

Hej! Jag heter Isabelle och är 20 år. Jag bor strax utanför Stockholm och försöker komma på vart jag vill i livet. Denna blogg kommer endast handla om mina resor, min 'vardagsblogg' hittar ni här nedan. http://isabellelovisa.webblogg.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela